Julen har bragt velsignet bud. Ja, julen er bare dejlig, og der er meget at elske ved den. Her er der opstillet en række dejlige danske juletraditioner, som vi alle holder af. Der findes mange forskellige juletraditioner rundt om i verden og også i forskellige dele af Danmark. Vi er alle forskellige, men julen, den skal fejres – på den ene eller den anden måde.
Hver enkelt juletradition kan omhandle alt og kigger man rundt i verden og på deres traditioner, kan man undre sig – og bare rolig, andre gør det samme. En juletradition er helt unik fra land til land. Den er hjerternes fest.
Julemaden
Den første juletradition er maden. Dagene og ugerne op til juleaften nyder de fleste i Danmark gladeligt af alle de søde sager. Alt fra brunkager og jødekager til æbleskiver med syltetøj og flormelis. Ja, en dansk juletradition er maden, også selvom mange diætister ikke er glade for det. Dog varer julens mad kun en måneds tid, selvom festlighederne “kan vare helt til påske”. På juleaften er det en tradition at spise enten and, kalkun, ribbenssteg eller gås. Og tilbehøret er typisk kartofler med brun sovn og rødkål. Til dessert er der tradition for at spise ris a la mande, selvom de fleste aldrig har plads i maven til det.
Julefrokosten i firmaet
En meget kendt juletradition er firma julefrokosten, hvor alle kollegaerne mødes til et brag af en fest. Både topcheferne og de almindelige ansatte får fornøjelsen af hinandens selskab en hel aften uden snak om arbejde – kun hygge og god stemning. Traditionen indeholder derudover også mange små traditioner i sig, blandt andet maden, dans, drikkevarerne og leg. Alle kollegaer er indstillet på at få en god aften, hvorfor mange er så glade for denne tradition, netop fordi den gode stemning er der fra start af, og alle vil være med til at skabe en god aften for alle.
For en dejlig julefrokost i København med fri bar og masser af underholdende aktiviteter kan det stærkt anbefales at benytte SuperEvent.dk.
SuperEvent.dk har nogle helt perfekte rammer til en fantastisk julefrokost og samarbejder med Durlev’s Gourmæt, der altid serverer den mest lækre julebuffet.
Julemarkeder
Julemarkeder er også blevet en tradition herhjemme i Danmark. Selvom det er koldt uden for og måske endda sner, så holder det ikke mange fra at komme på julemarkeder. Det giver en hygge og mange vælger også at tage hele familien med på tur. Julen bringer familien sammen og selvom det er et koldt og trist vejr, skal det altså ikke forhindre denne juletradition. Julemarkeder findes i mange byer og er især velkendt i storbysområderne, hvor der findes mange forskellige boder. Der kan man finde alt fra slik til julepynt. Det handler blot om at se efter hvor det nærmeste julemarked er – for denne juletradition spreder hygge blandt alle.
Julens mange drikkevarer
Endnu en juletradition i Danmark er også drikkevarerne. Ja, for vi i Danmark fejrer vi kalenderåret med forskellige slags øl. Julebryg, påskebryg og sommerbryg. Julebryggen er især blevet en tradition i løbet af de sidste par år, hvor alle unge såvel som ældre tager ud og fejrer j-dag. J-dag er nemlig dagen hvor de første julebryg kan købes i butikkerne. Derudover er der tradition for at drikke gløgg, både dagene op til jul og også på juleaften. Gløgg var ellers mest en svensk tradition, men denne er nu også blevet en del af de danske traditioner for julen.
“Julen varer lige til påske!”
Julen kan for nogle synes lang og kold, men det er vigtigt at se på alle de dejlige og glædelige begivenheder og traditioner der er dagene op til juleaften. Der er noget for enhver og du kan frit vælge din favorit blandt de nævnte traditioner.
Det siges, at julen varer lige til påske, men selve traditionerne er koncentreret omkring december måned, så husk at nyd dem til fulde. Prøv eventuelt også nogle traditioner, du måske ikke kendte før. Du vil sikkert komme i godt julehumør med det samme. Julen er hyggetid, for både store og små.