≡ Menu

Udstyrsguide for den eventyrlystne hobbyfotograf

Er du ivrig amatørfotograf, der har pulterkammeret fyldt op med kameraer, objektiver og linser, så er det måske på tide, at du tager dine erfaringer og evner skridtet videre og prøver at fotografere langt uden for de vante rammer. På en fotoferie vil du nemlig få så mange nye indtryk, at spejlene bliver rødglødende.

Mange foretrækker vante rejsemål som Rhodos eller Mallorca, når sommerferien skal bestilles, men brænder man for at tage billeder, så er der mange andre steder, der har langt større potentiale. For selvom der er smukt og romantisk på de græske øer, og selvom Spanien er et dejligt land til et romantisk weekendophold, så kan der mangle lidt kontrast, og det kan gøre det svært at gå fra gode billeder til fantastiske billeder.
Vil man lave fantastiske billeder er der langt større muligheder, hvis man i stedet vælger at rejse til Australien, Malaysia, Thailand, Indonesien, De dansk vestindiske øer, Tanzania eller Gibraltar – bare for at nævne nogle få eksempler.

Men i virkeligheden er det jo kun dig, der ved, hvad du har lyst til at fange i din linse. Er det overvældende naturfænomener, rørende menneskeskæbner eller er det hjerteskærende hverdagsbilleder? Valget er dit og lige så er rejsemålet, men vælger du at rejse til et område uden for den almindelige civilisation, så er der en del ting, du skal huske at pakke ned, før du trækker de gode kompressionsstrømper på og hopper på flyveren.

Vælg dit udstyr med omhu
Når du skal pakke din kuffert skal du selvfølgelig vælge noget tøj, der passer til det klima, du vil besøge, og så skal du lade hawaiiskjorterne blive hjemme og i stedet vælge diskrete farver, så folk vil opfatte dig som en seriøs fotograf og ikke som en irriterende turist. Husk et par gode sko eller støvler, for du kommer med garanti til at gå en masse.

Kameraet har du med garanti selv helt styr på. Men lad nu være med at tage alt for meget fotoudstyr med. Vælg et eller to kameraer og suppler med et par objektiver i god kvalitet – så er du godt kørende. I sidste ende er det alligevel ikke udstyret, der laver det fantastiske billede – det er ene og alene dig.

Alt efter hvor du rejser hen, så bør du også sikre dig, at du medbringer det nødvendige materiel til efterbehandling og organisering. Først og fremmest, skal du naturligvis tage din computer med dig og gerne en eller flere eksterne harddiske, så du har noget at læse dine billeder over på undervejs. Nogle steder er det muligt at købe en billig ekstern harddisk på turen, men det er ikke alle billige harddiske, der er af samme kvalitet, som du er vant til, så vil du være sikker, så tag dem med hjemmefra.

Undersøg på forhånd om der er laserprintere på hotellet, ellers kan du med fordel medbringe en rejseprinter, og vær forberedt på, at selv de bedste hoteller som oftest kun har almindeligt printerpapir, så tag altid en pakke Canon fotopapir eller andet godt fotopapir med i kufferten. Husk også de små ting som ringbind, plastlommer og labelprinter, så du løbende kan printe ud, gemme og organisere, så bliver det hele meget mere overskueligt, når du kommer hjem.

Føler du en computer fylder for meget, kan du i stedet vælge at med bringe en tablet. Især tablets fra Samsung bliver varmt anbefalet af mange fotografer og så er de er lette at finde billigt Samsung tablet tilbehør til. Du kan finde masser af billigt IT, tablet og mobil tilbehør hos Grafical.dk.

Så skulle dine tasker gerne være pakket med alt relevant udstyr. Forude venter eventyret og ikke mindst, de helt fantastiske fotooplevelser, du med garanti vil få med dig hjem. Rigtig god fornøjelse.